26. 9. 2019 – Pamětní medaile – SVATOANEŽSKÁ KORUNA – omezený počet – prodej od 26. 9.

Pro velký zájem byly přiobjednány požehnané pamětní medaile – SVATOANEŽSKÁ KORUNA, s poděkováním Apoštolského nuncia. Cena 200 Kč za kus. Pouze omezený počet.
Pamětní medaile bude možné zakoupit od čtvrtku 26. 9. v zakristii baziliky. Hlavní prodej se uskuteční před bazilikou v neděli 29. 9. před mší svatou (před „desátou“) a po této mši svaté (cca po 11 hodině).

Každý dárce dostane v upomínku pamětní medaili vyrobenou ražbou z ručně leštěných razidel v Pražské mincovně a.s. Ke každé medaili je přikládán certifikát, potvrzující její vzhled a specifikující technické parametry.
Kdo zakoupí medaili, bude mít jedinečnou možnost otisknout svůj prst na ruční papír, který poputuje do Říma u příležitosti listopadové Národní svatoanežské pouti spolu s dary pro papeže Františka. Jednak půjde o finanční dar, který bude moci papež použít pro chudé, a jednak o skulpturu – korunu sv. Anežky České na kovovém podstavci. Vytvoří ji umělec Daniel Ignác Trubač a bude mít formu monumentu, v němž budou zachyceny otisky prstů dárců a na jehož vrchol bude vložena koruna. Část otisků prstů donátorů bude vyvedena plasticky přímo v podstavci a další budou otisknuté na ručním papíře a vložené do schrány uvnitř.

Komentáře jsou uzavřeny .